Vragen

Bepaalt mijn ziekenfonds mijn keuze van thuisverplegingsdienst?

U bent steeds vrij voor welke thuisverplegingsdienst u kiest. Zelfstandige thuisverpleegkundigen zijn volledig onafhankelijk. Curada wordt aanvaard door alle ziekenfondsen en verzekeringsinstellingen. Iedereen kan dus een beroep doen op onze thuisverplegingsdienst ongeacht het ziekenfonds waarbij u bent aangesloten.


Moet ik meer betalen omdat Curada een zelfstandig team voor thuisverpleging is?

Veel mensen denken dat zelfstandige diensten duurder zijn dan georganiseerde diensten, maar dit klopt NIET in het geval van Curada.


Curada is geconventioneerd bij het RIZIV (dat houdt in dat wij ons houden aan de officiële RIZIV-tarieven) en werkt volgens het derdebetalerssysteem (dat houdt in dat we rechtstreeks factureren aan uw ziekenfonds). Het maakt financieel dus geen enkel verschil. 

Let op:  u moet als patiënt volledig in orde zijn met uw ziekenfonds.


Heb ik voor iedere zorg een voorschrift nodig?

Er wordt een onderscheid gemaakt tussen zorgen waarvoor een voorschrift van de arts vereist is en zorgen waarvoor geen voorschrift nodig is.  Voor de meeste verpleegkundige verzorgingen is een voorschrift nodig (enige uitzondering:  hygiënisch toilet).


Komt de verpleegkundige van Curada ook langs op feestdagen en in weekends?

Doordat Curada een zelfstandige dienst voor thuisverpleging is, zijn we niet gebonden aan vooraf bepaalde werkuren. Curada staat steeds in voor de continuïteit van de zorg iedere dag van het jaar, inclusief weekend- en feestdagen.


Op hoeveel bezoeken per dag heb ik recht?

Sommige patiënten hebben recht op meerdere bezoeken per dag.  Dat hangt af van de zorgbehoefte en/of van het doktersvoorschrift.


Welke taken horen niet tot de diensten van Curada?

Het woord thuisverpleging zegt het al: verpleging in de thuissituatie. Voor de andere taken in huis zoals bijvoorbeeld thuishulp, poetsdienst, pedicure, maaltijden aan huis etc. kunnen wij u steeds doorverwijzen naar een desbetreffende dienst.


       Daan Luyten     -     0472 50 66 50     -     info@curada.be     -     Regio: Wijnegem - Schilde - Halle -Zoersel